השבוע ערכו חגיגה לחברי קהילת אושר ארגוני זה אפשרי לרגל חציית רף 1,000 החברים. ככה באמצע השבוע הזמנו את חברי הקהילה לשעה של חגיגה משותפת: מוזיקה, נטווריקינג, למידה, שיחה על אושר עם סמנכ"ל הבנק הדיגיטלי הראשון ואפילו ריקוד (לאמיצים שהסכימו).
רבים מאיתנו נוטים לשייך חגיגה לחיים האישיים או לשעות הפנאי ופחות לעולם העבודה. גם כאשר אנו כבר חוגגים בעבודה זה לרוב אירועים כמו קידום' עמידה ביעד מאתגר או אחד מחגי השנה. אנחנו פחות טובים בלחגוג את האירועים הקטנים היומיומיים.
תרבות של חגיגה בארגון מניעה אותנו לתת את המיטב בעבודה ותורמת לתחושת אושר ארגוני. חגיגה בעבודה תורמת לחיזוק תחושת המשמעות, המחוברות לשיפור היחסים ומציתה בנו מגוון רגשות חיוביים. חרף זאת עדיין יש מנהלים שחוששים שאם הם יחגגו הישגים קטנים זה יגרום לשאננות או יסיח את דעתם של העובדים מעבודה מהיעדים. מנהלים אחרים פשוט לא רגילים לחגוג לקבל שבחים בעצמם ואינם רואים את הקשר בין חגיגה והצלחה ולאחרים זה פשוט לא מרגיש חשוב או פרודוקטיבי.
עם זאת נתונים מראים כי 79% מהעובדים בארה"ב עוזבים את עבודתם בגלל שהם מרגישים לא מספיק מוערכים. נתון זה לא מפתיע אם לוקחים בחשבון ש -65% מהעובדים טוענים שהם לא קיבלו שום הכרה בשנה האחרונה. 35% מציינים במפורש שתת הערכה זו משפיעה לרעה על התפוקה שלהם; ו -78% אומרים שהם היו עובדים קשה יותר אם רק היו מקבלים יותר הכרה.
לפי מחקרים של מכון גאלופ, הכרה אישית ופומבית משמעותיות היא בעלת השפעה רבה יותר על המוטיבציה מאשר קידום, בונוס או העלאה.
אז מה ניתן לחגוג?
מסתבר שיש לא מעט אירועים אותם ניתן לחגוג גם במהלך השיגרה הארגונית, ריכזנו לכם רשימה חלקית
· חגיגה ללא סיבה מיוחדת
· סיום פרויקט
· שחרור מוצר/גרסה
· לקוח חדש
· פתרון בעיה
· גיוסים
· קידום
· הצלחה של לקוחות
· עמידה ביעדים
· הופעה בתקשורת
· אירועים בלוח השנה
· לחגוג כישלונות
ישנן הרבה סיבות והרבה דרכים לחגוג במקום העבודה. ניתן לחגוג עבודה שנעשתה היטב, עמידה ביעדים, טיפול מוצלח בסיטואציה מורכבת ולפעמים לחגוג סתם בלי סיבה. אפשר לתת למישהו הכרה על מהלך אמיץ, גם אם זה לא הביא לתוצאות מוחשיות ולעיתים יש ערך לחגוג אפילו את הכישלונות.
במקום לחכות לעמידה באותם יעדים גדולים או לאותם אירועים צפויים סגלו הרגל ארגוני לחגוג גם את האירועים הפשוטים והיום יומיים, גם אם לא זכיתם במדליה אולימפית, או הגעתם לשווי חברת Unicorn
הפכו את החגיגה לחלק מהשגרה הארגונית, כי אם ננסה לזכור לחגוג, סביר להניח כי לא ממש נעשה זאת. קיימו חגיגת יום הולדת חודשית, סקרו יעדים שנתיים ופרויקטים מדי שבוע, החליטו מראש כיצד הצוות יתגמל את עצמו על השגת יעדים. אל תחכו לתוצאה מושלמת כדי לחגוג. בעולמנו המורכב לפרויקטים יש זנב ארוך וקצוות רופפים. הגדירו אבני דרך חשובים (או פחות חשובים) ותכננו לחגוג אותם.
הפכו את החגיגה לאישית. הסכנה בפיכת חגיגה לחלק מהשגרה היא, שחגיגת יום ההולדת החודשית הופכת ללא יותר מאשר "יום עוגה בחינם "בכל חודש. השקיעו מאמץ נוסף בכל חגיגה בכדי להפוך אותה למרתקת יותר. בחגיגת יום ההולדת למשל הציעו לשנם-שלושה חברי צוות להרים כוסית לברך את חתן/כלת היום הולדת או שתפו בצ'יזבטים על האדם החוגג. בציון הישגים בקשו מהצוות לחלוק תחנות במסע, בפאדיחות וברגעים משמעותיים.
בפתחו של שבוע חדש שאלו את עצמכם מה ואיך אתם יכולים חוגג כצוות השבוע או איזה תהליך כדאי לציין? בחנו מה ניתן לעשות כדי להנחיל את החגיגה לתרבות הארגונית שלכם? דווקא אחרי (או בעצם בעיצומה) של תקופה לא פשוטה זה חשוב ונחמד לתת לאנשים סיבה לחגיגה. חגיגה מטפחת רגשות חיוביים ורגשות חיוביים הם ויטמין שהופך את הצוות למחויב ויצרני יותר, תורם לתחושת משמעות משותפת והצלחה ארגונית
אז יאללה חגיגה! ואנחנו מבטיחים לחגוג איתכם, אם תשתפו ותעלו תמונות של החגיגה בקהילה שלנו (celebration#).
コメント