יום האושר הבינלאומי מצוין בכל שנה ברחבי העולם ב -20 במרץ במטרה להדגיש את חשיבות העיסוק באושר בחיי היומיום של כלל בני האדם. הנושא הנחבר לשנה זאת זו הוא "אושר לכל, לנצח", ומדגיש את הזכות הבסיסית לאושר לכל לאנשים בכל רחבי העולם. מטרת יום זה לבסס את העיסוק בנושא החשוב של אושר כיעד מדיני, מתוך הבנה, שאושר קשור באופן מהותי לצמיחה כלכלית, לפיתוח בר קיימא ולרווחתם הכללית של כל האנשים.

ההיסטוריה של היום
האומות המאוחדות החלו לחגוג את יום האושר הבינלאומי בשנת 2013, אך החלטה על כך התקבלה ב 12 ביולי 2012. החלטה זו יזמה לראשונה מדינת בהוטן, שהדגישה את חשיבות האושר הלאומי על פני התוצר הלאומי הגולמי מאז תחילת שנות השבעים.
דו"ח האושר העולמי 2021
דו"ח האושר העולמי 2021, שפורסם ביום שישי האחרון, עוסק, מן הסתם, בהשפעה של המגפה העולמית על האושר הכללי והרווחה של האנשים. הדו"ח מראה, שבאופן כללי מגפת הקורנה גרמה לשינויים צנועים למדי בדירוג האושר הכללי. בשליש מהמדינות דיווחו המשתתפים על רגשות שליליים במיוחד - לעומת 22 מדינות שהיו השנה דווקא מאושרות יותר. ג'ון הליוויל, אחד ממחברי הדו"ח של האו"ם, אמר כי "אחד ההסברים האפשריים הוא שאנשים רואים את הקורונה כאיום חיצוני ומשותף שמשפיע על כולם", ולכן המגפה יוצרת "תחושת סולידריות" בין האזרחים".
בדו"ח, פינלנד דורגה כמדינה המאושרת בעולם, בפעם הרביעית ברציפות. דנמרק, שווייץ, איסלנד והולנד עקבו אחריהן במקום השני, השלישי, הרביעי והחמישי בהתאמה. ישראל דורגה המקום ה-12 והמכובד (שנה שעברה דורגה ישראל במקום ה-14). אפגניסטן דורגה כאומה הפחות מאושרת.
הדירוג מבוסס על סקר עולמי של מכון Gallup שבאמצעותו התבקשו אנשים להצביע על שלושה מדדים: הערכות חיים, רגשות חיוביים ורגשות שליליים. פרט לאלו, הסקר בחן והעריך גם נתונים הקשורים לתוצר המקומי הגולמי לנפש של המדינות ואינדיקטורים אחרים כמו תוחלת חיים, תמיכה חברתית, חופש בחירה ותפיסת שחיתות.
יום זה היא תזכורת לחשיבות העיסוק באושר, בחיים האישיים, הארגונים, הלאומיים. בדו"ח האושר יש פרק שמוקדש לאושר במקומות עבודה ולהשפעה של עבודה מרחוק. מוזמנים גם אתם לשים את האושר האישי והארגוני כיעד מרכזי. לרגל יום האושר הקלטנו שיחה על חשיבות האושר במקומות עבודה. שנדע ימים של אושר.
コメント