top of page
  • תמונת הסופר/תOren Appel

משמעות במקום לוגיסטיקה

גל ההתנערות הגדול, שממשיך להכות גדלים ברחבי העולם, גורם לארגונים להיות להוטים יותר מתמיד לשמר את האנשים שלהם. ארגונים שבעבר נרתעו מלהעניק לצוותים שלהם גמישות רבה יותר ולעבוד היכן ומתי שהם רוצים, נכנעים ללחצים מצד העובדים לגבי מתי העובדים חייבים להיות במשרד ולגבי שעות העבודה וימי חופש, ראו למשל את המהלך של חברת אמדוקס לאפשר ימי חופש ללא הגבלה לכלל העובדים.


זה כנראה צעד ראשון חיוני כדי לשמר את העובדים הטובים, אבל זה לא מספיק. חלק ממה שהארגונים לא מבינים הוא שלעובדים רבים יש חששות וצרכים עמוקים יותר מאשר כמה ימים בשבוע הם צריכים לבוא למשרד. בחינה של הנתונים המספריים מראה כי הסיבות העיקריות לרצון הפתאומי של עובדים רבים כל-כך להתפטר היא בראש ובראשונה שחיקה. אבל שחיקה אינה הסיבה היחידה - חוסר תחושת משמעות ואי קבלת של התמיכה הרגשית הנדרשית נמצאים בראש הרשימה.


עובדים לא מחפשים רק שכר גבוה יותר, יותר חופשות או יותר ימים בבית (אם כי דברים אלה בוודאי יעזרו בטווח הקצר). אחרי שנתיים של מגפה עולמית עובדים בוחנים מחדש את משמעות החוזה עם מקום העבודה ושואלים: למה אנחנו משקיעים כל כך הרבה מעצמנו בעבודה שלנו? והאם אנחנו מקבלים תמורה הוגנת מהמעסיקים שלנו עבור כל הלחץ וכאב הלב הזה? במילים אחרות, ההתפטרות הגדולה אינה קשורה ללוגיסטיקה של העבודה היא קשורה למשמעות שלה.


איך לגרום לעובדים שלך להישאר ?

אז מה מנהלים צריכים לעשות כדי לשמר את האנשים שלהם? הפסיכיאטרית אסתי פרל מציעה עצות קצרות ומעשיות והראשונה שבהן היא: "קצרו את הפגישות שלכם והשאיר זמן למשחק."

מה הקשר בין משחק למשמעות? פרל מסבירה שמשחק עוזר לעמיתים להכיר אחד את השני כאנשים מלאים ורב מימדיים, ושראיית העבודה שלנו, בהקשר של מה שאנחנו עושים למען ועם בני אדם אחרים, עוזרת לנו למצוא משמעות ליום יום שלנו. (כמו כן, כולם מסכימים שפגישות הן עינוי מתמשך). במאמר שלה ב-Quartz מציעה פרל הסבר על סוגי משחקים ופעילויות שיכולים לעזור ליצור אווירה קלילה ואנושית יותר בעבודה.

משחק היא לא רק דרך מהנה לטפח תחושת שייכות, אלא גם הדרך הטובה ביותר ללמוד. כולנו רוצים ללמוד למצוא משמעות ושמחה בעבודה, לאתגר את עצמנו להשתמש בחוזקות שלנו בדרכים חדשות ויצירתיות, להתחבר.

מסיבה זו, השותפים שלי ד"ר טל בן-שחר ודליה פלדהיים ואני יצרנו את Uppiness- משחק Edu-tech מהנה ואינטראקטיבי, שעוזר לאנשים בארגונים לפתור אתגרים יומיומיים בעזרת כלים מעולם הפסיכולוגיה החיובית ומדעי האושר בעבודה.


אז אם אתם מרגישים שאתם רוצים להביא משחקיות וחיוביות לארגון שלכם - אתם מוזמנים ליצור קשר ואם אתם מנהלי משאבי אנוש ולהוטים להכשיר את עצמכם כמנחים של המשחק ולעזור להפיץ את המשימה החשובה הזו - אתם מוזמנים להצטרף אלינו ל-Train the Trainer הבא שלנו ב-20/21 בפברואר, וגם להירשם כאן לאחד מההדגמות החינמיות של המשחק.


אם אתם רוצים שהאנשים שלכם יישארו בסביבה, תצטרכו לשכנע אותם שמה שהם מקבלים ברגע שהם מחתימים כרטיס פיזי או וירטואל בכל יום עולה על הלחץ והזמן האבוד. זה תמיד היה המצב במידה מסוימת, אבל אחרי שנתים שבהם אנשים הסתכלו על המוות בפרצוף, עובדים שוקלים את העסקה הזו הרבה יותר מאי פעם.


187 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page